Επιστροφή
Ενδεικτικές Αναλύσεις Γλεύκους, Οίνου και Αποσταγμάτων
- pH: Προσδιορισμός της τιμής του pH (Ενεργός Οξύτητα)
- Ολική Οξύτητα: Προσδιορισμός της οξύτητας με τιτλομέτρηση
- Ελεύθερα & Ολικά Θειώδη: Θειώδη μέτρηση μεμονωμένου στοιχείου SO2
- Αλκοολικός Τίτλος: Προσδιορισμός του συνολικού αλκοολικού τίτλου σε οινοπνευματώδη ποτά και σε γλεύκος με αυτόματη συσκευή απόσταξης
- Ανάγοντα Σάκχαρα: Μέτρηση αναγόντων σακχάρων
- Ειδικό βάρος: Μέτρηση της πυκνότητας του οίνου
Το 2016 το Εργαστήριο “Arvaniti Lab” έλαβε τη Βεβαίωση Συνδρομής Νόμιμων προϋποθέσεων Λειτουργίας Οινολογικού Εργαστηρίου με αριθμό αδείας 11557/20-7-16.
Επίσης, το Arvaniti Lab παρέχει σε όλους τους οινοπαραγωγούς - οινοποιούς πλήρεις οινολογικές αναλύσεις καθώς και όλα τα οινολογικά πρόσθετα που απαιτούνται. Εκτός από τις αναλύσεις οίνου παρέχονται συμβουλές, εξειδικευμένα υλικά και αναλώσιμα χρήσιμα στην παραγωγική διαδικασία ποιοτικών οινικών προϊόντων (οινολογικές ουσίες, δρύινα βαρέλια και εναλλακτικά προϊόντα δρυός).
- Πτητική Οξύτητα: Προσδιορισμός της πτητικής οξύτητας μεθ’ υδρατμών
- Σίδηρος: Προσδιορισμός του σιδήρου με Φασματοφωτομετρία
- Έλεγχος σταθερότητας διαύγειας – τρυγική και πρωτεϊνική: Προσδιορισμός με Ψύξη – Θέρμανση/Bentotest - Μικροσκοπική μέτρηση ζώντων και ολικού πληθυσμού ζυμών
- Φαινολικά συστατικά: Προσδιορισμός φαινολικών συστατικών με δείκτη Folin-Ciocalteu
- Χρώμα & Ένταση: Προσδιορισμός χρωματικών χαρακτηριστικών